Magento

Earlyweb ontwikkelt webwinkels op basis van Magento software. Maar wat is Magento nu precies?

Magento is een compleet en stabiel softwareplatform dat enkel en alleen is gericht op het ontwikkelen van e-commerce activiteiten. Inmiddels is Magento het snelst groeiende e-commerce product dat momenteel beschikbaar is. Naast ontzettend veel standaard functionaliteiten gericht op het online verkopen van producten of diensten beschikt Magento ook over een volwaardig CMS (content management systeem) dat volledige controle biedt over het ontwerp, de inhoud en alle functionaliteiten van uw webwinkel.

Misschien wel het leukste van dit alles is dat Magento software, althans de Community Edition, gebaseerd is op het open source concept, en hierdoor gratis te gebruiken is! Magento Commerce is beschikbaar in drie verschillende versies.

 

Magento Go Magento Community Edition Magento Enterprise Edition
Magento Go Magento CE Magento EE
Magento Go is een hosted e-commerce oplossing voor kleine en beginnende webwinkeliers. Het ontwerp is naar wens aan te passen en door middel van extensies is het pakket naar wens uit te breiden. Magento Community Edition is hét e-commerce pakket voor zowel beginnende als veeleisende webwinkeliers. Doordat het open source concept is deze software gratis te gebruiken. Tevens zijn er honderden extra extensies te verkrijgen om het pakket volledig aan te laten sluiten bij uw wensen. Magento Enterprise Edition is dé schaalbare e-commerce oplossing voor snel groeiende en grote bedrijven. Het pakket beschikt standaard over verschillende marketingtools en gaat net een stap verder dan de CE versie. De Enterprise versie van Magento is een betaalde versie.
Meest gekozen

 

Welke versie het meest geschikt is per situatie verschillend, toch kiezen 98% van onze klanten voor de Magento Community Edition vanwege de kracht, mogelijkheden en flexibiliteit. Magento Community Edition kan letterlijk meegroeien met uw bedrijf.

Wat is open source?

Open source houdt in dat de codering van de software openbaar is gemaakt. Iedereen, waar dan ook ter wereld, heeft de mogelijkheid deze code naar zijn of haar wensen aan te passen. Op deze manier worden er steeds nieuwe extensies en functionaliteiten ontwikkeld. Niet door de fabrikant, maar door de gebruikers zelf.

Een groot voordeel van open-source is dat de software gratis te gebruiken is. Vanuit de fabrikant is er echter geen ondersteuning. Wel is er inmiddels een zeer grote 'community' in de vorm van een forum waar gebruikers hun ervaringen met elkaar delen. Voor elk probleem is er wel een antwoord te vinden. Nog belangrijker zijn de duizenden gratis en betaalde extensies voor Magento, waarmee u bepaalde functionaliteiten kunt toevoegen aan uw Magento installatie.

De voordelen van Magento

Op het gebied van open-source e-commerce oplossingen is er één speler die met kop en schouders boven de rest uit steekt: Magento. Magento heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van andere webwinkel software aanbieders. Een aantal sterke punten van Magento op een rij:

 • Meerdere webwinkels (multistore) zijn vanuit één installatie te beheren
 • Ondersteuning voor meerdere talen en munteenheden
 • Volledig schaalbaar en naar wens aan te passen
 • Diverse betaalmethodes direct beschikaar (iDeal, PayPal, Creditcard)
 • Magento wordt erg goed gevonden door zoekmachines
 • Overzichtelijk beheersysteem voor bestellingen, klanten, artikelen en webpagina's
 • Producten en pagina's kunnen op verschillende manieren gepresenteerd worden
 • Ook geschikt voor het aanbdieden van downloadartikelen of het verkopen van diensten
 • Productimport mogelijk via .csv of .xml
 • Mogelijkheid tot het koppelen van uw voorraad-, administratie- of ERP systeem

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen aan het gebruik van Magento software. De belangrijkste op een rij:

 • Magento is relatief zware software en vraagt of specifieke webhosting
 • Zonder technische kennis is het bijna noodzakelijk om een technisch persoon achter de hand te hebben.
 • Verschillende extensies kunnen met elkaar conflicteren.
 • Ogenschijnlijk kleine aanpassingen kunnen soms tijdrovend zijn.

 

Bekijk ook eens de demonstratievideo's over de werking en mogelijkheden van de Magento frontend en backend.

Meer informatie over de mogelijkheden van Magento?

Bel ons op 0575 - 77 59 84, stuur mail naar info@earlyweb.nl of vraag online een vrijblijvende offerte aan.