Wat kost een Magento webshop?

Een vraag waarop niet zomaar een pasklaar antwoord is te geven. De uiteindelijke prijs van een Magento webshop is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gewenste functionaliteiten, het functioneel ontwerp en de grafische vormgeving van de website.
Een complexe Magento webshop met veel extra applicaties, een uitgebreid systeem en flitsende grafische vormgeving kunnen de kosten al snel in de duizenden euro's lopen.

De kosten van een Magento basis website
Installatie en configuratie van een standaard Magento webshop kost 349 euro. Hiervoor wordt Magento geïnstalleerd, wordt er (indien gewenst) een gratis template naar keuze ingesteld en wordt iDeal als betaalmethode geïnstalleerd. Ook andere noodzakelijke instellingen zoals taal, BTW tarieven en verzendkosten worden meegenomen in de configuratie.

De kosten van een uitgebreidere Magento website
Zijn er meer functionaliteiten nodig? Of zijn er specifieke wensen aan het ontwerp? Dan zal de standaard webshop moeten worden aangepast. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn over het algemeen arbeidsuren die nodig zijn om bepaalde wensen te programmeren. Het totale kostenplaatje is volledig afhankelijk van de eisen en wensen van de gebruiker. Maar we willen hier toch graag een prijsindicatie geven, ga uit van een bedrag tussen de 700 euro en 1500 euro voor een redelijk uitgebreide Magento website. Dit is inclusief aanpassingen aan het ontwerp.

De kosten van een complexe Magento website
Bij een complexe Magento webshop moet je denken aan extra speciale extensies of speciaal voor de gebruiker geprogrammeerde webapplicaties, koppeling met bestaande automatiseringsoftware, uitgebreide zoekfunctie, etc. Een complexe Magento website kan al snel tussen de 2500 euro en 7500 euro kosten, soms wel meer. Ook hier praten we voornamelijk over arbeidsuren en programmeerwerk.

Met een website allen ben je er nog niet. Naast deze eenmalige opstartkosten zijn er ook een aantal terugkerende kosten waar men rekening mee moet houden.

Domeinnaam
Voordat je een website online kunt zetten is er een domeinnaam (of meerdere domeinnamen) nodig. Het registreren van een domeinnaam (.nl) kost ongeveer 9 euro per jaar.

SSL
Als je bepaalde, privacygevoelige gegevens veilig wilt verzenden zal er ook een SSL (security socket layer) certificaat moeten worden aangevraagd voor de domeinnaam. De kosten hiervan zijn ongeveer 10 euro per jaar.

Hosting
Magento is erg veelzijdig, maar is hierdoor een relatief zwaar softwarepakket. Om er zeker van te zijn dat jouw webshop ook echt 24 uur per dag bereikbaar is, is er specifieke Magento hosting nodig. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de totale webruimte de je nodig hebt. Voor een redelijke webshop kost dit ongeveer 120 euro per jaar. Bij grotere webshops (meer dan 3000 producten) kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 300 euro per jaar.

Marketing
Er staat een goede webshop. En dan? Via online marketing (bijvoorbeeld AdWords) is het mogelijk om online advertenties te plaatsen welke je betaald per klik. Wanneer en waar de advertenties verschijnen kun je vrij specifiek zelf bepalen. Zeer gerichte en doeltreffende reclame dus. Wat dit kost is afhankelijk van het aantal advertenties en je doelstellingen. Hoe meer advertenties en zoekwoorden, hoe hoger de kosten. Maar waarschijnlijk ook de omzet. Het is dus een kwestie van proberen, optimaliseren en fine tunen. Het voordeel van AdWords is dat je zelf je budget kan bepalen en deze dagelijks zou kunnen wijzigen.

Zoals al eerder aangeven blijft het dus altijd lastig om exact aan te geven wat een Magento webshop zal kosten. Als u graag wilt weten wat de mogelijkheden voor u of uw onderneming zijn, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.